Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

Tuomaankirkossa katto korkealla

18.12.2006
Perinteisessä Tuomaankirkossa katto oli tänä vuonna todella korkealla. Jouluun valmistautuva väki kokoontui Tyrvään Pyhän Olavin kirkon pihamaalla kirkkaan tähtitaivaan alla.

Samaan tapaan ulkosalla oltiin tuhopolton jälkeen muutamana rakennusvuonna.

Sää suosi pihalla pidettyä jouluhartautta, sillä pakkasta oli vain pari astetta. Vaikka hanget korkeat nietokset maisemasta puuttuivat, juhlavasti valaistu kirkko loisti jo kauas kuin koru.

Vammalan seurakunnan nuoret olivat tuttuun tapaan valaisseet reitin Tyrvään kirkolta Vanhankirkonniemelle. He olivat aamuyön tunteina sytyttäneet tien varteen noin 800 kynttilää ja roihua.

Heti aamukuuden jälkeen kävelijöitten tasainen virta alkoi soljua keskustasta kohti Kallialaa, useimmilla kulkijoilla oli tunnelmallisesti lyhty kädessä. Joukossa oli paljon lapsia ja nuoria.

Pyhän Olavin seinustalla ihmiset veisasivat antaumuksella jouluvirttä ja kuuntelivat kirkkoherra Osmo Ojansivun lukemaa jouluevankeliumia vanhasta Raamatusta. Kanttori Keijo Vättö musisoi yhdessä poikansa Tuomo Vätön kanssa. Väkeä oli paikalla satamäärin.

Perinteisesti Tuomaankirkkoa on Vammalassa vietetty neljäntenä adventtina. Tänä vuonna päivä osuu jouluaatoksi, joten tilaisuutta aikaistettiin viikolla. Kirkkosaliin sisään ei voitu nyt mennä Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen keskeneräisten maalaustöitten takia.

Pirjo Silveri, teksti ja kuvat

- Takaisin.

Tuomaankirkon tunnelmaa 17.12.2006.

Kävelijöitten tasainen virta alkoi soljua keskustasta kohti Kallialaa heti aamukuuden jälkeen. Joukossa oli paljon lapsia ja nuoria.

Useimmilla kulkijoilla oli tunnelmallisesti lyhty kädessä.

Teetä ja torvisoittoa. Keijo ja Tuomo Vättö höyryävällä kupillisella Tuomaankirkon jälkeen.

Osmo Ojansivu lukee jouluevankeliumia, Tuomo Taipalus näyttää valoa.

Sivun alalaita.