Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

Taiteilijat jatkavat loppukeväällä

15.4.2009
Moni odottaa jo malttamattomana Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan kirkkomaalausten paljastamista ja Tyrvään Pyhän Olavin viimeisen rakennusvaiheen valmistumista.
Vielä pitää kuitenkin jaksaa vähän varrota.
– Tavoitteena on, että kirkko avautuu yleisölle kesän aikana, mutta tarkkaa valmistumispäivää on tässä vaiheessa mahdoton ilmoittaa. Työt etenevät säiden, terveyden ja työvoiman sallimissa rajoissa, määrittelee tilanteen Sastamalan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pertti Järvinen.
Järvinen johtaa myös taideprojektia valvovaa luonnostyöryhmää, joka piti huhtikuun puolivälissä tämän vuoden ensimmäisen kokouksensa.

Kirkossa sisällä on ollut hiljaista viime syksystä asti, jolloin taiteilijat ja heidän avustajansa puhdistivat pensselit ja lopettivat työt.
Kylmällä kaudella kirkkosalissa ei voi lainkaan työskennellä, suoraan puulle maalattaessa esimerkiksi kosteus ei saa olla liian suuri.
– Luonnonolosuhteitten armoilla mennään koko ajan. Käytännössä se tarkoittaa, että pääsemme täysillä aloittamaan työt toukokuun loppupuolella, arvelee taiteilija Osmo Rauhala.
Rauhala tekee yhteensä kuutisenkymmentä taidekuvaa alttarialueelle ja saarnatuoliin, Lavonen maalaa kirkkoa kiertävät lehterit.

Seurakunta tiedottaa valmistumisaikataulusta seuraavan kerran kesäkuun alussa.

- Takaisin.

Kuutti Lavonen (oik.) ja Osmo Rauhala kävivät pääsiäisen jälkeen työmaallaan Kallialassa. Kuva Pirjo Silveri.

 

Sivun alalaita.