Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

Pirkanmaan taidetoimikunta kehui kulttuurityötä

20.11.2009
Sastamalan seurakunta ja sen edeltäjä on palkittu kulttuurityön kunniamaininnalla.
Pirkanmaan taidetoimikunta antoi tunnustuksen merkittävistä ja kauaskantoisista päätöksistä, joita seurakunnassa on tehty Tyrvään Pyhän Olavin rakentamiseen sekä kirkon taiteen tilaamiseen ja toteuttamiseen liittyen.

Jälleenrakennustyöstä ja paanukaton uusimisesta kiitokset menevät myös uutteralle talkooväelle, mutta ennen muuta taidetoimikunta haluaa korostaa seurakunnan avarakatseisuutta ja poikkeuksellista rohkeutta, jolla Osmo Rauhalalle ja Kuutti Lavoselle annettiin mahdollisuus omista taiteellisista lähtökohdistaan kuvittaa Pyhän Olavin kirkko.

Sen seurauksena pirkanmaalaisessa kirkossa on nyt nähtävissä laajaa kansainvälistäkin kiinnostusta herättävä 101 työn kokonaisuus, joka esittelee tämän vuosituhannen suomalaista kirkkotaidetta.

Pirkanmaan taidetoimikunnan mielestä Tyrvään Pyhän Olavin sisätilojen onnistunut maalausprojekti osoittaa konkreettisesti, ettei hengellistä työtä tekevien näkemyksellisten toimijoiden yhteistyö ammattitaiteilijoiden kanssa ole vain vuosisatoja vanhaa historiaa, vaan se voi osoittautua hedelmälliseksi myös tänään.

Sastamalan kirkoissa on lisäksi monipuolisesti säveltaiteen hyväksi tapahtuvaa toimintaa. Pirkanmaan taidetoimikunta toivoo Sastamalan seurakunnan taidemyönteisen esimerkin laajenevan myös muualle.

Kulttuurityön kunniamaininta sisältää kunniakirjan sekä lasimaljan, jonka taidetoimikunta on tilannut Tavastia koulutuskeskuksen Nuutajärven lasikoululta. Maljat ovat uniikkikappaleita, ja nyt luovutettu, järjestyksessä ensimmäinen on Marjut Nummisen toteuttama.

Lue lisää www.pirkanmaantaidetoimikunta.fi

- Takaisin.

Taidemaalarit Osmo Rauhala ja Kuutti Lavonen seisovat yhteisesti suunnitellun ja maalatun, taiteilijoiden alueita yhdistävän pylvään juurella. Kuva: Reijo Keskikiikonen.

Sivun alalaita.