Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

Kirkkotaide ja sen syntytarina kirjaksi

29.6.2010
Valtavasti kiinnostusta herättäneistä maalauksista ja niiden synnystä on nyt valmistunut kirja.
Kuutti Lavosen, Osmo Rauhalan ja Pirjo Silverin Tyrvään Pyhän Olavin kirkko – Sata ja yksi kuvaa, St Olaf’s Church in Tyrvää – One Hundred and One Paintings julkistetaan 3. heinäkuuta Vanhan kirjallisuuden päivillä.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa pitkä historia, kristinuskon keskeinen sanoma ja nykytaiteen tulkinta yhdistyvät Suomessa ja koko maailmassa ainutlaatuisella tavalla.

Kirjapajan kustantama Tyrvään Pyhän Olavin kirkko – Sata ja yksi kuvaa avaa lukijalle maalaustaiteellisen kokonaisuuden sanoin ja kuvin. Pirjo Silverin tekstit ovat suomeksi ja osin englanniksi. Esipuheen on kirjoittanut rovasti Timo Kökkö.

Kurkistus kulissien taakse

Osmo Rauhala ja Kuutti Lavonen kertovat töidensä synnystä ja niiden taustoista sekä valottavat muutenkin ajatuksiaan historiallisesta projektista.

Pääpaino on tietysti varsinaisilla maalauksilla, mutta 144-sivuinen kirja ei ole pelkkä taidekuvien esittelyteos, vaan lukija pääsee kurkistamaan myös kulissien taakse.
Miten taiteilijat valittiin, ketkä osallistuivat maalausprosessiin ja mistä taidehanketta valvoneessa luonnostyöryhmässä keskusteltiin, millaisia ajatuksia eri toimijoilla heräsi, missä asioissa vallitsi yksimielisyys alusta alkaen, mistä oli monia näkemyksiä ja mihin lopulta päädyttiin.

Tyrväällä syntynyt toimittaja, kirjailija Pirjo Silveri on aiemmin kirjoittanut kirjan Pyhän Olavin talkoolaisista (Kirkonrakentajat, Otava 2004).

Ulkoasusta vastanneen Ville Heinosen juuret ovat myös paikkakunnalla, ja taidekirja on painettu Vammalan Kirjapainossa.

Julkistaminen Sylväällä

Sata ja yksi kuvaa julkistetaan Sylvään koulun juhlasalissa lauantaina 3. heinäkuuta klo 10.15–10.45.

Tilaisuudessa ovat mukana taiteilija Kuutti Lavonen, kirjailija Pirjo Silveri, rovasti Timo Kökkö, Sastamalan seurakunnan kirkkoherra Ari Paavilainen sekä Kirjapajan edustajat.

Vanhan kirjallisuuden päivien aikana eli perjantaina ja lauantaina 2.–3.7.2010 Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on yleisölle avoinna poikkeuksellisesti klo 9–20. Lauantaina 3.7. ovet ovat kiinni klo 13.30–15.30 välisen ajan vihkitoimitusten takia.

Kirjapäivien aikana ilmainen kaupunkibussi kulkee Vammalan rautatieaseman, Sylvään koulun, Sastamalan keskustan ja Tyrvään Pyhän Olavin kirkon väliä.

Seurakunta myy myös

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko – Sata ja yksi kuvaa on myynnissä kirjakaupoissa ympäri maata.

Sastamalan seurakunta myy kirjaa 40 eurolla sekä Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa että kirkkoherranvirastossa (Aittalahdenkatu 12).

- Takaisin.

Sata ja yksi kuvaa julkistetaan Sylvään koulun juhlasalissa lauantaina 3. heinäkuuta klo 10.15–10.45.

Sivun alalaita.