Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

 

Pyhä Olavi Raamatun sanoin

22.7.2011
Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa voi tiistaina 2. elokuuta klo 18 kuulla kirkon ja sen taiteen sanoman Raamatun sanoin, kuvin ja sävelin.

Elokuun alussa ensiesitetty Tyrvään Pyhän Olavin kirkon ja sen taiteen sanoma Raamatun sanoin, kuvin ja sävelin uusitaan kesäkauden päätteeksi keskiviikkona 31. elokuuta klo 18.30.

Kirkon oppaat lukevat kirkon maalausten aiheisiin; luomiseen, paratiisiin, syntiinlankeemukseen ja Kristuksen kärsimystiehen liittyviä raamatuntekstejä. Kokonaisuutta täydentävät musiikkiesitykset ja yhteislaulut.

Mukana iltaa toteuttamassa ovat Maija Haavisto, Leena Myllyniemi, Raija Seurala, Paula Syrjälä sekä Maiju ja Urpo Vuorenoja.

Taitelijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala maalasivat vuosina 2005-2009 kirkkoon 101 kuvaa. Kuvien aiheet ja paikat ovat samat kuin Anders Löfmarkin 1700-luvulla maalaamissa, eli Krsituksen kärsimyshistoria, viimeinen tuomio ja apostolit. Myös alttarialueen vanhempaa alkuperää oleva paratiisiaihe säilytettiin uudessa taiteessa.

Keskiajalla kirkkotaiteen ensisijainen tehtävänä oli valistaa seurakuntalaisia. Sen vuoksi kuvia selitettiin myös sanoin. Myös nykyajan kirkossakävijä kaipaa tietoa kuvien merkityksestä. Kirkon opastus raamatuntekstien pohjalta on vastaus monen kirkkovieraan toiveeseen.

- Takaisin.

Kirkon oppaat lukevat kirkon maalausten aiheisiin; luomiseen, paratiisiin, syntiinlankeemukseen ja Kristuksen kärsimystiehen liittyviä raamatuntekstejä. Kuva Urpo Vuorenoja.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa voi tiistaina 2. elokuuta klo 18 kuulla kirkon ja sen taiteen sanoman Raamatun sanoin, kuvin ja sävelin.

Keskiajalla kirkkotaiteen ensisijainen tehtävänä oli valistaa seurakuntalaisia. Sen vuoksi kuvia selitettiin myös sanoin.

 

Sivun alalaita.