Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

Kosteusongelma hidastaa maalaustyötä

19.8.2005
Kosteusongelma kirkon lattian alla on hidastanut maalaustöiden aloittamista siinä aikataulussa kuin alun perin suunniteltiin.

Heinäkuusta asti taiteilijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala ovat tehneet paikan päällä materiaalikokeita ja muita valmisteluja, ja he jatkavat niitä edelleen, mutta ensimmäisten varsinainen kuvien toteuttaminen puupinnoille saattaa siirtyä kevääseen 2006.

Sitä ennen seurakunta ja Museovirasto yrittävät yhdessä löytää ratkaisun, miten kirkkosalia saataisiin kuivatettua ja maaperän kosteus lattian alla kuriin. Museoviraston yli-intendentti Sakari Mentu on luvannut, että tarvittaviin korjauksiin ryhdytään vielä syyskuun aikana.

Sinänsä alapohjan kosteus ei ole yllätys. Asia on ollut tiedossa ja sitä on tarkkaan seurattu ja mitattu siitä asti, kun kirkko 2003 valmistui.

Kosteuden todennäköisimpänä syynä pidetään 1960-luvulla tehtyä peruskorjausta. Silloin kirkon perustuksia vahvistettiin betonikuorella, joka samalla tukki ilmastointiaukkoja. Taiteilijat eivät halua ottaa riskiä ja aloittaa maalaamista ennen kuin tuuletusta kirkossa on parannettu.

- Takaisin.

Sakari Mentu tutkii kirkon alttian alustaa.

Sakari Mentu ja Osmo Rauhala etsivät ratkaisua kirkon alapohjan kosteuteen.

Sivun alalaita.