Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

Taiteilijoille nyt kirkon kulttuuripalkinto

10.12.2009
Kuvataiteilijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala. ovat saaneet tämänvuotisen kirkon kulttuuripalkinnon.
Kirkkohallitus antoi tunnustuksensa Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maalausten ja kuvaohjelman toteutuksesta. Se on vahva puheenvuoro kuvataiteen asemasta kristillisessä julistuksessa ja todistuksessa.

Lavosen ja Rauhalan yhteensä 101 työn pohjana ovat 1700-luvun kuva-aiheet. Kirkkosalissa on jälleen kuvia apostoleista, viimeisestä tuomiosta, Kristuksen kärsimystiestä, luomiskertomuksesta ja paratiisista.

”Kuvien edessä moderni ihminen asettuu vuoropuheluun kristillisen uskon koko perinnön ja syvimmän sisällön kanssa, Raamatun, Vanhan ja Uuden Testamentin, luomisen ja Jumalan ihmiseksi tulon salaisuuksien, elämän kaikkein perustavimpien kysymysten kanssa”, kirkon kulttuuripalkintoryhmä toteaa.

Taidemaalari, taidegraafikko ja valokuvataiteilija Kuutti Lavonen (s. 1960) asuu Helsingissä. Hän on opiskellut Urbinossa Italiassa ja Suomen Taideakatemian koulussa. Parhaillaan Lavonen jatkaa väitöstutkimustaan Lapin yliopistoon.

Nokialainen Osmo Rauhala (s. 1957) on kauppatieteiden maisteri, joka on lisäksi valmistunut taidemaalariksi Kuvataideakatemiasta ja taiteiden maisteriksi New Yorkin School of Visual Artsista. Rauhala tekee taiteen tohtorin tutkintoa New Yorkin yliopistossa.

Kansalaistoiminta palkittiin 1997

Kirkon kulttuuripalkinto on jaettu vuodesta 1992 lähtien, jolloin kirkon kuvataide- ja musiikkipalkinnot yhdistettiin. Vuosittain myönnettävä tunnustus annetaan kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä luovasta tai esittävästä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta.

Tyrvään Pyhä Olavi on noteerattu jo aiemminkin: vuoden 1997 palkinto tuli kirkon kunnostamiseen liittyvälle kansalaistoiminnalle.

Vuonna 2006 kulttuuripalkinnon sai elokuvaohjaaja Klaus Härö elokuvastaan Äideistä parhain. Härön uusin elokuva Postia pappi Jaakobille on kahminut viime aikoina useita palkintoja eri puolilla maailmaa. Tämän elokuvan ulkokohtauksia kuvattiin kesällä 2008 Tyrvään Pyhän Olavin maisemissa Kallialassa.

- Takaisin.

Kuvataiteilijat Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala saivat tämänvuotisen kirkon kulttuuripalkinnon. kuva Ari Paavilainen.

Taidemaalarit Osmo Rauhala ja Kuutti Lavonen seisovat yhteisesti suunnitellun ja maalatun, taiteilijoiden alueita yhdistävän pylvään juurella. Kuva: Reijo Keskikiikonen.

Sivun alalaita.