Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

Eurooppalaisia toimittajia kylässä

7.9.2009
Toistakymmentä toimittajaa Irlannista, Englannista, Saksasta ja Italiasta tutustui Suomen matkallaan Sastamalaan ja totta kai Tyrvään Pyhään Olaviin.
– Vaikuttava paikka! Tuntuu hyvältä olla täällä sisällä, kommentoi saksalaisen Freizeitwoche-aikakauslehden Heike Schulze-van Loon.

Schulze-van Loonin mielestä Tyrvään Pyhä Olavi on erilainen kuin monet tutut kirkot Saksassa. Niiden interiööristä hänellä on jotenkin synkempi mielikuva.
– Tämä kirkkosali on vaalea ja valoisa. Kaunis puinen sisäkatto vielä korostaa valoisuuden tuntua.

Heike Schulze-van Loon työskentelee toimittajana naisten lifestyle-aikakauslehdessä, joka ilmestyy kerran viikossa ja jonka levikki on 740 000.
Ensimmäistä kertaa Suomessa käynyt Schulze-van Loon ihasteli erityisesti Osmo Rauhalan töitä, sekä niiden kauneutta että kristillistä symboliikkaa.

Myös Belfast Newsletterin Ian Hill kehuu Osmo Rauhalan kokonaisuutta.
– Se on modernia ja uudenlaista kirkkotaidetta.

Sinänsä mielipiteeseen sisältyy paradoksi, sillä Ian Hill osaa kyllä arvostaa myös vanhaa.
Irlantilaistoimittaja kuuluu nimittäin kotimaassaan historialliseen toimikuntaan, joka tekee uutterasti työtä vanhojen arvokkaiden rakennusten säilyttämisen puolesta.

– Upeinta on mielestäni se, miten olette rakentaneet tämän kirkon vanhoilla menetelmillä ja satojen vuosien takaisia perinteitä kunnioittaen. Hieno käsityön jälki näkyy kaikkialla. Tuntuu myös ihmeelliseltä, että niin paljon vapaaehtoisia ihmisiä oli työssä mukana.

Kirkon avaaminen näkyy kaupungissa

Eurooppalaiset lehdistövieraat olivat tutustumassa Tampereen seutuun ja sen matkailumahdollisuuksiin. Ryhmä viipyi Suomessa viisi päivää, niistä yhden Sastamalassa teemalla ”päivä maalla”.
Ohjelmassa oli Pyhän Olavin visiitin lisäksi kalastusretki Rautavedellä sekä savusaunomista illalla.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun saimme kansainvälisen toimittajaryhmän tutustumaan Sastamalaan, iloitsee matkailusihteeri Outi Metso.
Tyrvään Pyhän Olavin kirkon avautuminen on tuonut kaupungin matkailuneuvontaan aika mylläkän.
– Useita kertoja päivässä soittelen kirkkoherranvirastoon ja ilmoitan ryhmistä. Yksikin tilaaja on keräämässä jo neljättä bussilastillista tälle syksylle.
Kiinnostus Pyhää Olavia kohtaan on näkynyt piikkinä myös Sastamalan seudun ravintoloissa ja ruokapaikoissa. Asiakkaita ja ryhmiä on ollut enemmän kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta.

Teksti ja kuvat Pirjo Silveri

- Takaisin.

Opas Aino Öhman (oik.) selostaa Osmo Rauhalan teosta Armo. Hänen vieressään toimittaja Heike Schulze-van Loon Saksasta, Ian Hill Irlannista kuvassa vasemmalla.

Tyrvään Pyhän Olavin opas Johanna Sternberg esittelee kansainväliselle toimittajaryhmälle Kuutti Lavosen maalaamia lehtereitä.

Toistakymmentä eurooppalaista matkailutoimittajaa vietti Suomen vierailullaan päivän Sastamalassa. Ohjelmassa oli myös tutustuminen Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon.

Sivun alalaita.