Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

Ensimmäinen vihkipari tuli Ruotsista

31.8.2009
Tyrvään Pyhän Olavin ensimmäinen hääpari kirkon valmistumisen ja avaamisen jälkeen tuli naapurimaasta asti.
Pastori Eetu Myllymäki vihki 22. elokuuta kristilliseen avioliittoon Johanna Niemisen ja Niklas Birgerssonin. Tuore aviopari asuu Ruotsissa.

– Olihan se upea tunne olla ensimmäinen vihkipari Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa. Niin monta kertaa olemme käyneet kirkon pihassa ja ajaneet paikan ohi. Yhtenä aurinkoisena päivänä tulimme sitten ovesta ulos avioparina, Johanna Birgersson iloitsee.
– Meillä oli onnea, kun pääsimme juuri haluamaamme kirkkoon. Ellei Pyhä Olavi olisi valmistunut hääpäiväämme mennessä, olisimme halunneet vihkimisen kirkon pihalla, tuore rouva sanoo.
Johanna on kotoisin Tampereelta, mutta Sastamalan maisemat ovat tulleet tutuiksi, koska vanhemmilla on vapaa-ajanasunto Mouhijärven Iirolassa.

Elokuun kahtena viimeisenä viikonloppuna neljä pariskuntaa on lausunut ”tahdon” Osmo Rauhalan maalaaman alttarin äärellä.
Kesäksi 2010 Pyhän Olavin kirkkoon on jo nyt tehty 20 vihkivarausta. Vertailun vuoksi, Tyrvään kaksitornisen pääkirkon on vihkitoimitukselleen varannut 10 pariskuntaa.

- Takaisin.

Johanna Nieminen ja Niklas Birgersson vihittiin Tyrvään Pyhällä Olavilla 22. elokuuta, valmiin kirkon ensimmäisenä hääparina. Kuva Pirjo Silveri.

 

Sivun alalaita.