Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

Talkooväki sai rakennustietopalkinnon

12.10.2009
Tyrvään Pyhä Olavi on taas saanut mainetta ja kunniaa.
Tampereen rakennustietopalkinnon 2009 pokkasi nyt kirkon talkooväki. Ahkerille talkoomiehille erikoishöylätty lauta tuli tutuksi jo vuosia sitten, kirkkosalissahan kaikki näkyvät puupinnat on höylätty käsin.

Rakennustietosäätiön (RTS) alueellinen rakennustietopalkinto myönnetään yksityiselle henkilölle tai työryhmälle, joka on Tampereen Rakennustiedon toimialueella – Hämeessä, Pirkanmaalla ja Satakunnassa – edistänyt hyvää kaavoitus-, rakennus- tai kiinteistönpitotapaa tuottamalla tietoa, jakamalla tai käyttämällä sitä hyväksi.

Maankuulujen kirkonrakentajien palkitsemista perusteltiin näin:

”Tyrvään Pyhän Olavin kirkon noin 1 200 hengen talkooväki on osoittanut poikkeuksellista yhteishenkeä rakentaessaan uudelleen 1997 tuhopoltetun rakennushistoriallisesti merkittävän, suomalaisessa kansallismaisemassa sijaitsevan kirkkorakennuksen.
Samalla se on osoittanut talkoohengen olevan vielä voimissaan.”

Rakennustietopalkinto myönnettiin nyt neljännen kerran. Palkintojenjakotilaisuus oli syksyn ASTA Koti -messujen yhteydessä Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa.

Palkinnon luovuttivat Tampereen Rakennustiedon päätoimikunnan puolesta puheenjohtaja Hannu Järvinen ja sihteeri Pasi Pulakka. Tyrvääläisten puolesta sen ottivat vastaan eläkkeellä oleva kirkkoherra Osmo Ojansivu sekä Esko Kangasniemi, Kalevi Saari ja Veikko Kareinen.

Rakennustietosäätiö on yksityinen säätiö, jonka taustana on koko Suomen rakennusala edustettuna 48 alan eri järjestön kautta. RTS:n tarkoituksena on edistää sekä hyvää kaavoitus- ja rakennustapaa että hyvää kiinteistönpitotapaa.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan muun muassa jakamalla vuosittain stipendejä yhdyskuntasuunnittelua, arkkitehtuuria ja rakennustekniikkaa käsittelevien kirjojen, artikkeleiden, näyttelyiden ja vastaavien laatimiseen.
Alueellisen rakennustietopalkinnon lisäksi RTS jakaa useita muita tunnustuspalkintoja merkittäville alan kehittäjille.

Pirjo Silveri

- Takaisin.

Esko Kangasniemen, Veikko Kareisen, Osmo Ojansivun ja Kalevi Saaren hymy on herkässä. Nelikko oli ASTA Koti-messuilla vastaanottamassa Tampereen rakennustietopalkintoa 2009. Kuva Tampereen Messut.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tapasi kirkonrakentajia Vammalan lähetysjuhlien aikaan kesällä 2005. Kuvassa hänen kanssaan keskustelevat Aarne Järä (vas.), Esko Juurinen, Veikko Kylvén ja Tuure Kallio.

Kalevi Saari kuului monta vuotta talkoolaisten ydinjoukkoon. Valmis kirkko on suuri ilonaihe. Kuva Meri Öhman.

Vaikka Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on valmis, talkoolaiset jatkavat yhteistä matkaansa, muun muassa vuosittaisilla retkillä. Syksyllä 2008 käytiin Ulvilan Pyhää Olavia ihmettelemässä. Kuva Pirjo Silveri.

 

Sivun alalaita.