Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Etusivulle.
Tyhjä.
Tapahtuu Tyhjä.
Arkisto
Tyhjä.
Historia.
Tyhjä.
Paanutalkoot.
Tyhjä.
Tuhopoltto.
Tyhjä.
Jälleenrakennus.
Tyhjä.
Kirkonrakentajat.

 

Valitse kieli - Choose language - Välj språk

Sastamalan seurakunta

In English På svenska

 

300 vierasta joka päivä

23.11.2012
Pyhän Olavin kirkko kiinnosti edelleen matkalaisia. Kävijämäärä laski odotetusti edellisistä vuosista, sillä linja-autoryhmiä kirkolla kävi edellisvuosia vähemmän. Hiljaiseksi kirkonmäkeä ei voi silti väittää, sillä jokaisena aukiolopäivänä kirkossa vieraili keskimäärin noin 300 vierasta.

Vanhaan kirkkoon ja sen uuteen taiteeseen tutustui kesäkauden aikana noin 32 000 henkilöä. Tilausryhmiä kirkolla vieraili noin 300. Vaikka henkilöautoilla liikkuneita pienempiä seurueita kirkolla kävikin aiempaa enemmän, kävijämäärä ei noussut edellisvuosien tasolle.

Kesän arvovaltaisimmat vieraat nähtiin kirkonmäellä Vanhan kirjallisuuden päivien aikaan, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä rouva Jenni Haukio kävivät tutustumassa Tyrvään Pyhään Olaviin. Kirkkoa ja taideteoksia presidenttiparille esittelivät kirkkoherra Osmo Ojansivu sekä taiteilija Osmo Rauhala.

Ensi vuonna uudestaan

Kesällä 2013 Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on avoinna samaan tapaan kuin kuluneena kesänä. Kirkon ovet ovat avoinna ja opas paikalla toukokuun aluista elokuun loppuun sunnuntaista perjantaihin klo 11–17 sekä syyskuussa sunnuntaisin klo 11–17. Lauantaisin kirkko on yleisöltä suljettu, koska päivä on varattu kirkollisille toimituksille.

Aukiolopäivinä klo 12, 14 ja 16 järjestetään säännöllinen opastus Tyrvään Pyhän Olavin historiasta ja kirkon taiteesta.

Jaakko Pirttikoski

- Takaisin.

Pyhän Olavin oppaat esittelivät viime kesänä kirkkoa ja taideteoksia noin 300 sadalle ihmiselle joka päivä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio saivat kirkolla oppaikseen taiteilija Osmo Rauhalan sekä kirkkoherra Osmo Ojansivun. Kuva Jaakko Pirttikoski.

Kauan odotettu pelkkahirsinen huoltorakennus valmistui loppukesästä kirkon kupeeseen.Kuva Jaakko Pirttikoski.

 

Sivun alalaita.